A bankóriás bevétele éves összevetésben csaknem negyedével 7 milliárd dollárra olvadt (ám a hitelátértékelések hatását kiszűrve csak 6,6 milliárdos értéket ért el), amely szintén jócskán elmarad a 7,54 milliárdos konszenzustól.

Az eredmények visszaesésében leginkább a kötvény és árupiaci, illetve részvénykereskedési részlegek együttes eredményének zuhanása, amely az egy évvel korábbi azonos időszakban elért 3,7 milliárdról az idei második negyedévben 1,9 milliárdra esett, a gyorsjelentés szerint a turbulens piaci körülmények és visszaeső ügyfélaktivitás miatt.

A piac érzékenyen reagálhat arra is, hogy a Morgan Stanley júniusi leminősítése óta 6,3 milliárd dollárra ugrott fedezetigényből június végére kevesebb mint felét, 2,9 milliárdot különített még csak el a bank.

A gyorsjelentést követően 4,4 százalékkal zuhant a pénzintézet részvényeinek jegyzése a nyitás előtti elektronikus kereskedésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!