Az Intercontinental Exhange Group közlése szerint megfontolják azt, hogy ajánlatot tegyenek a London Stock Exchange részvényeire. Ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy egyelőre nem született ilyen irányú döntés, így közlésüket semmiképpen nem lehet úgy értelmezni, hogy készülnének ilyen ajánlatot tenni. A hír mindenesetre megbolygatta a piacot, a londoni értéktőzsdét is üzemeltető London Stock Exchange részvényei közel 8 százalékot drágultak annak napvilágra kerülése után.

A londoni értéktőzsde körül a múlt héten pörögtek fel az események, amikor bejelentették, tárgyalásokat kezdeményeztek a frankfurti tőzsdét üzemeltető Deutsche Börsével egy esetleges egyesülésről, amely részvénycsere formájában jöhetne létre. Az akkori közlés szerint az előzetes tervek arról szóltak, hogy a létrejövő új cégben az LSE részvényesei 456,6 százalékos, a Deutsche Börse tulajdonosai 54,4 százalékos részesedést szereznének.

A Bloomberg értesülései szerint az Atlantai székhelyű ICE, amely többek között a New York Stock Exchange-et is birtokolja jelenleg tanácsadók - többek között a Morgan Stanley - bevonásával dolgozik azon, hogy egy esetleges magasabb árú vételi ajánlatot tegyen a londoni tőzsde megvásárlására.

De nem csak az ICE az egyetlen, akinek a fantáziáját megmozgatta a londoni és a frankfurti tőzsde esetleges egyesülésének híre. Egyes hírügynökségi értesülések szerint a Chicago Merkantil Exchange is szakértők segítségével vizsgálja, érdemes lenne-e beszállnia egy, a londoni tőzsde birtoklásáért induló versenybe.

A korábbi közlések szerint a Deutsche Börsének elvileg március 22-ig kellene ajánlattal előállnia az LSE részvényesei számára. Így a Bloomberg szerint akár az ICE, akár a CME ellenajánlata csak ezen időpont utánra várható.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!