Délután azonban az euró emelkedésének hatására szárnyra kapó amerikai indexek visszahúzták a BUX-ot is, amely így a 21 300 pontos mélypontokról 21 761 pontra száguldott vissza zárásra. Ez is azonban még 1,6 százalékos mínuszt jelentett a hétfői záráshoz képest. A napközben még 6 százalékos mínuszban forgó OTP is a szárnyaló amerikai indexek hatására támadt fel a nap végére, így megúszta 2,9 százalékos mínusszal a keddi napot. Ez 5610 forintos árfolyamot jelentett zárásra, az előző naphoz képest jelentősen növekvő 20 milliárd forintot meghaladó forgalom mellett. Ezzel a leggyengébben teljesítő részvény volt a négy nagy blue chip közül. A Mol ugyanis 1,9 százalékot veszített az értékéből, pedig lett volna oka többet is esni, hiszen ezt a csökkenő olajár is támogatta. A Mol záró ára 18 000 forint lett. A Magyar Telekom 1 százalékkal 692 forintra csökkent, ezzel azonban mnem tudott a legellenállób papír lenni. A Richter ugyanis a trenddel szemben emelkedni tudott 0,2 százalékot, ami 41 450 forintos utolsó árat jelentett. Ez annyiban azért nem is csoda, hogy a hétfői emelkedő napon ez volt az egyetlen nagy papír ami jelentősebbet esett. Az Egis viszont további 0,5 százalékot veszített az értékéből, így a részvény 19 490 forintra hulott vissza. A humet árát nem viselte meg az elmaradt tőkeemelés, és a felügyeleti bírság, árfolyama 11 forinton stagnált.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!