Nagy ijedtség Ázsiában

Három hét után a legnagyobb esést produkálták az ázsiai tőzsdék, ma a japán a parkett volt zárva. A benchmarkok közül szinte kizárólag a sanghaji tőzsde tud emelkedést felmutatni, míg a hongkongi tőzsde stagnál, a több index pedig esik, az ausztrál index több mint 0,8%-ot veszített értékéből.
portfolio.hu, 2011. május 3. kedd, 08:53
Fotó:

Az ausztrál jegybank 4,75 százalékon szinten tartotta az irányadó ráta szintjét, de az elemzők a közeljövőben szigorítást várnak. Az ANZ bank közel 1,8 százalékkal került lejjebb annak ellenére, hogy 38 százalékos profitnövekedésről számolt be a bank, de azt is közölte, ha az ausztrál dollár nem lett volna olyan erős az utóbbi időben, akkor közel 2 százalékponttal magasabb nyereségről adott volna számot. A helyi fizetőeszköz egyébként kedden 29 éves csúcsára erősödött a dollárral szemben. Nem szerepeltek jól a bányatársaságok részvényei sem a BHP Billiton 1,4 százalékkal, a Rio Tinto 0,7 százalékkal értékelődött le, míg a Fairfax Media, Ausztrália második legnagyobb hírlapterjesztőcége több mint 8 százalékkal esett, miután a társaság közzétette, hogy idei eredménye elmaradhat a várakozásoktól, valamint a Deutsche Bank is leminősítette a céget.

A HTC Tajvanon közel 7 százalékot veszített értékéből köszönhetően Credit Suisse Group és HSBC Holdings leminősítésének. Hongkongban a China Resources Power Holdings több mint 7 százalékot száguldott. Eközben India 50 bázispontos kamatemelést hajtott végre inflációs félelmekre hivatkozva, a BSE30-as benchmark percek alatt 1 százalékos mínuszban találta magát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK