A kínai jegybank a részvénypiaci nyitás jegyében arra készül, hogy külföldi vállalatoknak is lehetővé tegye a részvények bevezetését a kínai tőzsdére, a kínai kisbefektetők pedig külföldi tőzsdéken forgó részvényeket vásárolhatnak majd - adta hírül a South China Morning Post.

Megismételte, hogy a prudens monetáris politikát össze kell hangolni a proaktív fiskális politikával, továbbá felhívta a szabályozó hatóságok figyelmét, hogy tartsák ésszerű határok között a hitelállomány növekedését. Reményeik szerint a külföldi vállalatok kínai piacra vezetése segít kielégíteni a befektetők éhségét.

A külföldi cégek részvényeinek kínai tőzsdére történő bevezetésének technikai megvalósítása úgy is megtörténhet, hogy az amerikai ADR-ek mintájára a vállalatok úgynevezett CDR-eket (chinese depositary receipts) bocsátanak ki Kínában, amit a kisbefektetők megvehetnek.

Arra a kérdésre, hogy legkorábban mikor indulhat meg a kereskedés a külföldi vállalatok részvényeivel a sanghaji parketten, a lap nem kapott pontos választ.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!