Nagy pofont kapott az ausztrál dollár ma reggel

Nagy pofont kapott az ausztrál dollár ma reggel,miután a hajnali gyengébb ingatlanpiaci adat-, és az ausztrál jegybankelnök 'galamblelkű' nyilatkozata együttesen gyengíthette az ausztrál fizetőeszközt.
Admiral Markets, 2013. július 30. kedd, 13:09

AUDUSD

Az ausztrál építési engedélyek vártnál magasabb ütemű csökkenése, valamint a hajnali jegybankári kommentek együttesen küldték padlóra az ausztrál dollárt ma hajnalban. Glenn Stevens szerint a korábbi kamatcsökkentések folyamatosan fejtik ki hatásukat a gazdaságban, azonban az inflációs ráta teret engedhet a további élénkítés számára; így a jegybankelnök szavait követően ismét felerősödtek az RBA kamatcsökkentésével kapcsolatos piaci várakozások.

Az elnöki nyilatkozat hatására megszédülő Aussie a 0,93-as szint közeléből egészen 0,9050-ig esett kedden; azonban Stevens kiemelte, hogy 'nem lenne meglepve, ha tovább gyengülne az ausztrál dollár'; így a 0,9050-0,90-es zóna szignifikáns letörése esetén alighanem újabb lejtmenet várhatna az ausztrál fizetőeszközre a későbbiekben.

USDJPY

Bár a vártnál gyengébb ipari termelési adatra -alighanem az újabb gazdaság-élénkítő intézkedések reményében- a jen kezdetben gyengüléssel reagált, azonban a délelőtt második felében a kurzus ismét lefelé vette az irányt. Az elmúlt időszak lecsorgását követően a következő támaszt a 96,70 jelenthetné; amennyiben ezt letörné az árfolyam, a 94-es szint felé vehetné az irányt a kurzus.

USDTRY (4-órás)

Az elmúlt héten megtorpant a török líra erősödése: az USDTRY kurzusa az 1,90-es szintről fordulva ismét 1,93 közelébe kapaszkodott vissza, azonban a formálódó emelkedő háromszög óvatosságra int bennünket. Amennyiben a jegyzés áttörné az 1,93-as ellenállást, a devizapár emelkedése előtt ismét jelentős tér nyílhatna meg; míg a 21-, és az 50-napos mozgók által határolt zónából ismét lefelé mozdulva el az 1,9095 jelenthetné az első fontos támaszt.

AUDUSD, USDJPY, USDTRY - technikai elemzés 2013.07.30.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK