Nagy pofont kapott Budapest

Mínuszban zárt a Budapesti Értéktőzsde.
Napi.hu, 2014. március 3. hétfő, 17:31
Fotó: Napi.hu

A kereskedés végén 17 115,16 ponton állt a BUX, ami azt jelenti, hogy pénteki záróértékéhez képest 3,55 százalékot esett az index.

A fő esemény természetesen az ukrán válság volt, így az ott érdekeltségekkel rendelkező OTP 5,2 százalékos bukott a hét első kereskedési napján (a bankpapírok rossz teljesítményéről ide kattintva olvashat bővebben). A hangulat azonban nem csak a bankpapírokat ütötte ki, hiszen a többi blue chip is jelentős veszteséggel zárta a napot: a Mol 2,2, a Magyar Telekom 2,7, míg a Richter 3,4 százalékot bukott.

A forgalmat tekintve az OTP végzet az első helyen, miután részvényei 11,8 milliárd forint értékben forogtak. Ettől jelentősen lemaradva jön a Richter 1,9 milliárddal, míg a képzeletbeli dobogóra a Mol fért fel 1,6 milliárddal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

pupucc1, 2014.03.03 20:38

12 EZRES mol-nál mekkorát bukott a vezér persze vele eggyütt az ország
uszkve 350 milliárdot mi az nekünk ezt csak ugy lehet eddig tart a felelössége?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mohacs, 2014.03.03 18:58

A nagy pofont a Bux jol megerdemelte.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html