Nagy putty után nagy pitty

A New York-i tőzsdék gyors rally után masszív eséssel zárták a tegnapi napot.
NAPI Online, 2009. február 27. péntek, 07:42
Fotó:

A New York-i tőzsdeindexek meredek emelkedéssel indítottak csütörtökön. A DJIA 1,6 százalékos, az S&P-500 1,7 százalékos, a Nasdaq 1,2 százalékos pluszt mutatott a kereskedés első órája után annak ellenére, hogy a makroadatok rendre rosszabbak lettek a vártnál.

Obama elnök gazdasági tervei, az egészségügyi reformot és más kiadásokat adóemelésből finanszírozó elképzelései és a gazdasági kilátásokkal kapcsolatos aggodalmak azután elolvasztották a lelkesedést: a Dow Jones végül 1,22, a Nasdaq 2,38 , az S&P-500 1,58 százalékos mínuszban zárt.

A bankszektor a különböző kormányzati beavatkozásokhoz fűződő reményeknek köszönhetően jól teljesített, a technológiai, a szállítási és az egészségügyi ágazat, továbbá a kiskereskedelem azonban szenvedett. A Bank of America több mint 3 százalékkal, a JP Morgan Chase 6 százalékkal, a Citigroup 2,4 százalékkal erősödött.

A befektetők kezdeti hurráoptimizmusának tanújele volt, hogy a 9,6 milliárd dolláros bukást jelentő GM papírjai eleinte szerdai záróáruk felett 2 százalékkal cseréltek gazdát, bár a nyitás előtti határidős piacon még 11 százalékos veszteséggel forgott a részvény. Később elszállt a bizakodás, ami 6,7 százalékos mínuszba lökte a papírt.

A Yahoo azért erősödött, mert a megvált pénzügyi igazgatójától, amit az átszervezés jelének tekintettek a befektetők. A több mint 50 százalékos profitcsökkenést jelző, egyúttal pénzügyi vezérigazgatójától is megváló Nasdaq OMX csoport részvényei is emelkedni tudtak, közel 4,3 százalékkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK