Nagy rendelés a Humet leánynak

A Humet csoportba tartozó kanadai Enerex Botanicals Ltd. egy korábbi export vevője összességében 1 000 000 kanadai dolláros keretrendelést juttatott el a társasághoz az idei évre.
Józsa Bernát, 2010. március 17. szerda, 10:34
Fotó:

A 188,5 millió forintnak megfelelő megrendelés által a Humet BÉT-en közzétett közleménye szerint az Enerex idei árbevétele várhatóan közel 30 százalékkal haladja majd meg

a tervezettet. (Ám árbevétel terén még ez sem pótolja a február végétől már kivált Reanal miatt kieső részt, a tavaly októberben bejelentett akvizícióról pedig egyelőre nincs új hír.)


A közlemény zárómondata szerint az Enerex vezérigazgatója kérte az anyavállalat együttműködését a nagyméretű kereskedelmi ügylet finanszírozásában. Ez alapján pedig nem lenne meglepő, ha ismét tőkeemelésre készülne a Humet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK