Szerkezetátalakításba kezd, kettéválasztja befektetési banki üzletágát és elbocsátja több vezetőjét is a Deutsche Bank - jelentették be a társaság vasárnapi rendkívüli felügyelőbizottsági ülése után a Portfolio cikke szerint.

John Cryan júniusban érkezett vezérigazgatón óriási a nyomás a bank pénzügyeinek és reputációjának rendbetételére, így mindez csak az átalakulási folyamat első szakasza lehet. Az árfolyam az első percekben 2 százalék körüli emelkedéssel reagált a hírekre.  

Az átalakítás részeként a Corporate Banking & Securities (CB&S) névre hallgató befektetési banki üzletágat kettéválasztják, az üzletág és annak neve megszűnik.  Január 1-jétől a CB&S vállalati finanszírozási területének és a Global Transaction Banking (GTB) divíziónak a tevékenységét új üzletág viszi tovább Corporate & Investment Banking néven.  A CB&S másik fő, értékesítési és kereskedési tevékenységét szintén egy új, Global Markets nevű divízió viszi tovább.

A Deutsche Asset & Wealth Management területén is változások lesznek. A legvagyonosabb ügyfeleket a Private Wealth Management üzletág független szegmensként szolgálja ki a jövőben a Private & Business Clients divízión belül.  A Deutsche Asset & Wealth Managament a fenti változást követően kizárólag az intézményi befektetők és alapok vagyonkezelője lesz.

Számos személyi változásra is sor kerül a banknál, többek között  távozik Colin Fan értékpapír-kereskedési vezető, Anshu Jain korábbi társ-vezérigazgató közeli szövetségese, Michele Faissola, a Deutsche Bank vagyonkezelési üzletágának vezetője, akit a BlackRock korábbi igazgatója, Quintin Price vált. Az igazgatóság tagjai közül Stephan Leithner, Stefan Krause és Henry Ritchotte is távozik.

Vasárnapi közleményében Paul Achleitner, a Deutsche Bank elnöke közölte: a bank ritkán esik át ennyire alapvető változáson, amelyben kemény döntéseket kell hozniuk.

Számszerű célokat a 2020-ig tartó stratégia felülvizsgálatának keretében egyelőre nem közölt a Deutsche Bank. A társaság gyorsjelentése október 29-én várható, erről már egy közelmúltbeli profit warning alapján annyit tudunk, hogy 6 milliárd euró körüli veszteséget könyvel el (döntően goodwill-leírások miatt) a bank.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!