Tegnap a BÉT zárásakor tapasztalt plusz helyett egy százalék feletti mínuszban zártak az amerikai tőzsdék, és a határidős indexek további 0,3 - 0,4 százalékos csökkenést mutatnak. Az ázsiai piacok ennek megfelelően mélyen nyitottak, de legtöbbjük napon belül felfelé korrigált. Az éjszaka eseménye az euró újabb gyengülése, már csak 1,22 dollárt kell adni egy euróért. Ezzel párhuzamosan a forint is gyengült, 280-on is járt az árfolyam, jelenleg 278,80 forint egy euró.
Két napi erőtlen korrekció után nagy forgalom melletti esésre számít ma Nyári Zsolt a KBC üzletkötője. Az OTP gyorsjelentése jobb a vártnál, ám nem átütő erejű, emiatt nem kellene, hogy felminősítések jöjjenek. A nagy forgalom viszont emiatt garantált, a nemzetközi hangulat pedig az irányt is meghatározhatja.
A Mol a 19 ezres rés betöltése után tovább eshet, a Richternél is közel van a támaszszint, a Magyar Telekom pedig az elmúlt napok felülteljesítése után korrigálhat. Mindez a kereskedés kezdeti szakaszában akár 4-500 pontos BUX-esést is okozhat, ami délután még fokozódhat. 
Az OTP árfolyamában 6260 körül van egy gyengébb támasz.
 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!