Tegnap nap végére Amerikát beadták, különösen az energia, az ipari és pénzügyi szektor volt gyenge, valamint az euró, nem tudott tovább erősödni a dollárral szemben, az 1,2320-as szint megfogta. Ma a BÉT-en nagyon alacsony forgalom mellett lassú lecsorgást valószínűsít Ballai Zoltán a Raiffeisen üzletkötője, egészen a délután 4-kor érkező új ház értékesítési adatig. Ez adhat még egy pofont a piacoknak - vélekedett az üzletkötő.

Az OTP árfolyamát nem befolyásolták érdemben a bankadóról eddig kiszivárgott információk, de mivel az EU is elég pozitívan fogadta a bankadót, így valószínű, hogy nagyon sokat nem sikerül majd a szektornak lealkudni belőle. Az OTP így a piaci hangulatnak megfelelően viselkedhet.
A Mol nagyon erős volt az elmúlt hetekben, ha nem romlik el drasztikusan a hangulat, akkor a 20-21 ezer forint is elérhető, ellenkező esetben viszont a piac magával fogja rántani.
Az Egisnél az látható, hogy a jó elemzéseket eladásokra használják ki a tulajdonosok.

Összessében nagyon benne van a levegőben egy spanyol vagy portugál, vagy akár ír leminősítés, ami nagy eladókat tudna hozni a gyengécske piacra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!