Az OTP viszonylag jól tartja magát, legalábbis ebben a papírban még fel lehet fedezni vevőket, persze a 2,2 százalékos mínusz nem öröm a részvényeseknek. Egyelőre kitart a 6150-es szint, egy óra előtt néhány perccel 6160-on születnek rá üzletek.

Az újraéledt olajpiaci pánik hatására esik a Mol is - az olajpapír 2,1 százalékos esése elég mérsékelt reakciónak tűnik. Jelenleg 22900 forinton jár az árfolyam.

A Richternél folytatódik és erősödik a tegnap kezdődött eladási hullám, 36300 forinton üzletelnek vele, ami korábban már többször bizonyult támasznak és fordította meg az esést.

A nagyobbik gyógyszergyár 2,7 százalékos esésénél enyhébb, 1,2 százalékos mínuszban áll az Egis, a sokkal jobb gyorsjelentést közzé tevő kisebbik tőzsdei gyógyszergyár lényegében nem esett a gyorsjelentés előtti szinthez képest.

 

Nagy pofonokat kap viszont a Magyar Telekom, itt eldőlni látszik az osztalék utáni irány, méghozzá lefelé. Egy órakor 535 forinton áll az árfolyama, ami 2 százalékos csökkenést jelent. A mai zuhanást a piacmagyarázók a Deutsche Telekom bejelentésével hozzák összefüggésbe, miszerint a cég nem tervez nagyobb akvizíciót.

A forgalom alacsony a részvénypiacon, a befektetők nem sietnek vásárlásra kihasználni az alacsonyabb árakat.

 

A forint is gyengült a kockázatkerülő magatartás erősödése miatt, egy euró 266,6 forint jelenleg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!