Nagyobb profit a Hiltonnál

A Hilton Worldwide Holdings Inc. amerikai szállodaipari vállalat a várakozásoknál nagyobb adózott eredménnyel zárta a tavalyi utolsó három hónapot éves összevetésben.
Papp Zsolt, 2017. február 15. szerda, 17:46
Fotó: Napi.hu

A növekedés oka, hogy nőtt a foglalások száma és többet fizettek a szállodai szobákért - derül ki a cég szerdán közölt adataiból - írja az MTI.

A Hilton Worldwide Holdings, mely világszerte 14 hotelmárka, többek között a Waldorf Astoria hotellánc tulajdonosa, szerdán azt közölte, hogy az egy kiadható szobára jutó szobaárbevétel értéke (RevPAR), mely fontos mutatószám a szállodák gazdasági teljesítményének összehasonlításánál, 0,9 százalékkal nőtt a tavalyi utolsó negyedévben az árfolyam-ingadozások nélkül számítva. A RevPAR értéke a szállodák teljesítményének összehasonlítására alkalmas, minél magasabb az érték, annál jobb eredményekre utal.

Az amerikai cég, mely árbevételének több mint háromnegyede az Egyesült Államokban keletkezik, szerdán megerősítette azt a várakozását, hogy 1-3 százalékos RevPAR-bővülést vár az idén.

A részvényenkénti nyereség 70 cent volt, az árbevétel 2,92 milliárd dollárt tett ki a tavalyi negyedik negyedévben. Szakértők kisebb, 2,91 milliárd dolláros árbevétellel és szerényebb, 65 cent részvényarányos profitra számítottak.  A vállalat részvényeinek árfolyama az utóbbi 12 hónapban mintegy 50 százalékot emelkedett a New York-i tőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK