Az európai határidők is enyhe pluszt mutatnak, a tegnapi nap korrekciójára készülnek a nyugat-európai börzék. A magyar tőzsde is kis pluszban készül nyitni, miután tegnap az orosz piac után mi estük a legnagyobbat - mondta Varjú Péter az Erste vezető üzletkötője.

A Mol tegnapi zuhanását az olajár esése támasztotta alá, ám ez megállt, igaz, nem is pattant föl a kőolaj jegyzése. Ennek alapján a Mol esése megállhat, de szolidabb lesz benne a felpattanás az üzletkötő szerint.

Az 1,2-1,5 százalékos ázsiai mínuszokat csak a tegnapi nap lereagálásának tekinthetjük. Az S&P lépése hozta a világban a nagy esést, holott már régóta kilátásba helyezték, hogy rontanak az USA besorolásán.

Nagyon érdekes nap lesz, ha napon belül kialakul egy fordulat, akkor nagyon megindulhatunk. Ezek a legszebb fordulatok, akkor érdemes belevenni - vélekedett Varjú. Ha viszont úgy kezdünk hogy már az elején nagyot ugrik a BUX, akkor nem árt óvatosnak lenni.

A magyar piacon az OTP a húzópapír, így egy fordulatban is az elsők között lehet - tette hozzá.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!