A forint 288,24-ig erősödött csütörtök estére az euróval szemben, ez 0,85 százalékkal volt alacsonyabb a szerdai árfolyamnál. A dollárral szemben 219,86-ig kapaszkodott a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank a nap vége felé 238,5 forintba került.

Az év első napjaiban az amerikai költségvetési szakadék elkerülésének örülnek a befektetők, emellett a csütörtökön megjelent kedvező decemberi munkaerőpiaci statisztika is javította a hangulatot. Ráadásul az ADP-index vártnál jobb alakulása holnapra is jó híreket vetít előre, hiszen szokás szerint pénteken jönnek az átfogó munkanélküliségi adatok az Egyesült Államokból.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!