A BUX többször is megpróbált talpra állni, a rossz amerikai makroadatok azonban újra mélybe lökték az indexet. Végül ennek ellenére az utolsó percekben elég látványosan felhúzták az indexet, így aki hisz a negyedév végi záró ár beállításokban most akár meg is erősödhetett ebben a véleményében.

A vezető index ugyanis 23 966 pontos napi mélypontjáról hihetetlen gyorsasággal száguldott fel 24 300 pont fölé, míg végül 24 245 ponton 0,3 százalékos mínuszban fejezte be a napot.
 

A vezető részvények közül rendesen megrángatták az OTP árfolyamát is, amely a 6770 forintos mélypont, és a 6914 forintos tető között csapkodott. A nap végi felrántás azonban csak annyira volt elég, hogy 1 százalékos mínuszban 6871 forinton fejezze be a napot a részvény 17 milliárd forintos forgalom mellett.


A Mol 20 100 forintos záró ára 0,5 százalékos mínuszt jelentett, a minimum 19 660 forint volt, míg a tetőt 20 410 forinton érte le a részvény, így napközben pluszban is járt az árfolyama.


A Richter 42 500 forinton, stagnálva zárt, míg a Magyar Telekom 1,1 százalékot erősödni is tudott zárásra. Az osztalék közeledésével egyre kapósabb részvény így régen nem látott szinten másfél éves csúcson 802 forinton fejezte be a negyedévet.


A kisebb részvények közül a Rába tovább szárnyalt, a gépipari társaság részvénye továbbra is magas forgalom mellett 1,7 százalékkal 889 forintra száguldott, amire utoljára 2008 vége felé volt példa. A nap sztárja azonban a kisebb részvények közül az AAA Autó volt, amely a maximális 15 százalékkal tudott 148 forintra emelkedni, miután közzétette a tavalyi évi számait. Az Orco esetében már nem volt ennyire pozitív üzenete a gyorsjelentésnek, a cég részvényei 5,7 százalékkal 1990 forintra estek vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!