Nem mutatnak jól a külföldi tőzsdék: a reggel még 5-6 pontos emelkedést mutató S&P futures mostanra 6,5 pontos mínusznál jár, a DAX is fél százalékos csökkenést mutat.

Ezzel párhuzamosan elolvadt a BUX nyeresége is, az index 23800 pontig emelkedett a reggeli órákban, mostanra azonban 23695 pontra tért vissza, ami 37 pontos pluszt jelent.

Az OTP fordult a legnagyobbat, reggeli 6225 forintos csúcsáról mostanra 6152-re ereszkedett, ami 2 forinttal magasabb a szerdai záróárnál. A tegnapi rossz szereplés után tovább süllyedt a Mol, összefüggésben az egyre ijesztőbb árupiaci lejtmenettel: az olaj már 2,5 százalékos mínusznál jár. Az olajpapír 0,3 százaléknyi csökkenés után 23685 forintra süllyedt.

A tőzsdeindex viszonylagos erejét a Telekomnak köszönheti, másfél százalékos pluszban, 568 forintnál jár az árfolyam.

A gyógyszerpapírok is jól szerepelnek, a Richter ismét a 38 ezer forintos szint meghódításával kacérkodik, az Egis 19850-en áll.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!