Pénteken mindössze 80 filléres sávban mozgott a forint az euróval szemben, hiszen a legalacsonyabb árfolyam 302,4, míg a legmagasabb 303,2 volt - közölte a Napi.hu érdeklődésére Csajbók Róbert, az ING Bank devizapiaci kereskedője. Inkább a csütörtöki nap volt a mozgalmas - többek közt a magyar állampapírok aukciója miatt -, a hét utolsó napján már inkább a korrekcióról szólt.

A forint jellemzően ismét a 302-302,5-ös eurójegyzést próbálja meg áttörni, ám leginkább 303-as szinten ragad meg - mondta a szakember, aki szerint várhatóan a közeljövőben is megmaradhat a mostani 2-3 forintos szűk range a forint piacán.

Jövő héten több izgalmas esemény lesz, így például az Európai Központi Bank (ECB) is közzé teszi, hogy hogyan képzeli lazítási programját, míg a hónap első péntekén az USA-ból jönnek a szokásos munkaerő-piaci adatok, melyek likviditást hozhatnak a devizapiacon.

Délután fél öt előtt pár perccel tehát egy euró 302,8, egy dollár 222,2, egy font 372,4, egy svájci frank 247,9, míg a japán jen 2,1840 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!