Nagyon kemény szinttel küzdött a BUX

A 200 napos mozgóátlaggal küzdött szerdán a magyar tőzsde, az igazi áttörés azonban egyelőre elmaradt, annak ellenére, hogy a nap elején sikerült e szint fölé kerülni. Ennek azért van fontos jelentősége, mert e fölött lehetne ismét bika piacról beszélni a magyar tőzsdén. Ehhez viszont egyelőre a Mol ereje kevésnek bizonyult. Az olajrészvény tovább folytatta szárnyalását és a nap elején még 22 400 forint felett is megforduló részvény végül 1,9 százalékkal magasabban 22 170 forinton fejezte be a kereskedést. Az OTP ugyanakkor bár sokáig kacérkodott az 5400 forintos szinttel nem tudta ezt áttörni, s végül 5350 forinton 1,5 százalék pluszban zárt. Mindezek hatására a nap elején még a 200 napos fölött is forgott a napi csúcsát 22 606 ponton elérő BUX. A nap végére azonban 1 százalékkal emelkedve 22 483 ponton fejezte be a napot, így egyelőre elmaradt az áttörés.
NAPI, 2011. január 12. szerda, 17:15
Fotó:

A többi vezető részvény közül a Magyar Telekom megrekedt az 550 forintos szint közelében. A részvény végül 551 forinton 0,2 százalékos pluszban zárt. A Richter viszont 0,8 százalékkal esett, ez 43 250 forintos árat jelentett a gyógyszercég esetében. Ezzel szemben az Egis 1,5 százalékkal drágulni tudott, ami 21 330 forintos utolsó árat jelentett. Az FHB 1 százalékkal 969 forintra drágult.
Fontos szinten zárt a CIG, a részvény a technikailag kemény ellenállásnak számító 750 forinton fejezte be a kereskedést, ami a nyilvános kibocsátásánál a kedvezményes jegyzési ár volt.
Az emelkedő trenddel szemben esett viszont 2,2 százalékot az econet, amely a Sziget körüli díjtalálgatások áldozata lett. A részvény 89 forinton fejezte be a kereskedést. A Genesis is esett arra a hírre, hogy büntető feljelentést tettek a társaság ellen. A részvény 4,6 százalékkal 208 forintra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK