Nagyon ment az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2 százalékos nyereséggel 25 574 ponton zárta a napot 6,5 milliárdos forgalomban.
Napi.hu, 2016. augusztus 4. csütörtök, 19:31
Fotó: Reuters

A vezető részvények közül egyedül a gyorsjelentést közzé tevő Magyar Telekom zárt veszteségben. A telekommunikációs cég az elemzői várakozásoknak megfelelő eredményről jelentett. A napot 0,2 százalékos veszteségben zárta 308 millió forintos forgalom lebonyolítását követően, részvényei 445 forintot értek a nap végén.

Az OTP ezzel szemben száguldott. A bank papírjai 3,7 milliárdos forgalomban 4,4 százalékkal rallyztak, így a nap végén 6798 forintot értek a részvények. Elemzők szerint a magyar bankpapírt a nemzetközi bankszektor jó teljesítménye is támogatta csütörtökön.

A Richter is elég erős napot zárt, a részvények 1,7 százalékkal 5919 forintra drágultak 1,3 milliárd forintos forgalomban.

A Mol - amely hajnalban teszi közzé a gyorsjelentését - 0,5 százalékot emelkedett, részvényei 17 155 forinton zártak, a papír forgalma 1,1 milliárd forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK