A BUX délben 0,8 százalékkal 23 304 pontra emelkedett. A vezető szerepet az emelkedésben a Mol ragadta magához, amely 1,5 százalékkal 20 850 forintra emelkedett.

Az OTP is drágul, a bankrészvény 0,7 százalékkal 5784 forintra emelkedett. A Magyar Telekom 600 forinton, 0,8 százalékos pluszban forgott.

A nap eleji két százalékos pluszból viszont 10 forintos mínuszba csúszott le a Richter, amely így 46 490 forinton állt.

Nagyon ütik viszont a CIG részvényét, úgy látszik sok kedvezményes eladó a gyors profit realizálás mellett döntött. A részvény árfolyam ugyanis 786 forintig csúszott le napközben, ahol már lassan a jutalékkal számolva a kedvezményes jegyzőknek is alig marad rajta profit a 750 forintos árhoz képest. Délben a részvény 800 forinton állt, ami több mint 7 százalékos mínuszt jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!