Az Indotek Group októberben kötött megállapodást a Mid Europa Partnersszel, amelynek értelmében a befektetéskezelő cégcsoport megvásárolja a Waberer's International Nyrt. részvényeinek 24,00 százalékát. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaságban szerzett részesedése mellett az Indotek Group vételi opciót szerzett a Mid Europa Partners által tulajdonolt Waberer's International Nyrt.-részesedés fennmaradó 47,99 százalékára is. Ezt a jogot az Indotek Group eleve azzal a szándékkal szerezte meg, hogy egy részét vagy egészét tovább értékesítse más befektetők számára - derül ki a beszámolóból.

Hazai pénzügyi szolgáltató bevonásával elvégzett pályáztatási folyamat eredményeképpen az Indotek Group az MHB Optimum Zrt. számára 21,00, a High Yield Zrt. számára pedig 20,00 százalékot értékesít a vételi opciós csomagból. További 6,99 százalékot pedig maga gyakorol, így befolyása a Waberer's International Nyrt.-ben 30,99 százalékra emelkedik a tranzakció zárását követően. Az MHB Optimum Zrt. a vagyonkezelés területén tevékenykedő egyszemélyes befektetési társaság, tulajdonosa és vezérigazgatója Mike Ferenc, a High Yield Zrt. pedig Wáberer György befektetési holdingtársasága.

Az Indotek Group jelentős tapasztalattal rendelkezik a turn-around menedzsment területén, illetve a nehéz helyzetben lévő vállalatok növekedési pályára állításában, valamint a logisztikai ingatlanok területén.

A Waberer's az egyik vezető szereplője a nemzetközi teherautós szállítási piacnak, és vezető az árufuvarozás és komplex logisztikai szolgáltatások terén Magyarországon, valamint erős pozícióval bír a magyar kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szegmensben is. A magyar-amerikai tulajdonban működő Indotek Group legutóbb - májusban - az Appeninn Nyrt.-ben szerzett meghatározó tulajdonrészt, előtte pedig a Budapesti Gellért szálló megvásárlását jelentette be. A csoport, amelynek vezérigazgatója és többségi tulajdonosa Jellinek Dániel.

Az Indotek Group mintegy 240 főt foglalkoztat a cégcsoport, több mint 300 ingatlannal rendelkezik. A beépített és bérbe adható ingatlanterület nagysága meghaladja az 1,3 millió négyzetmétert, amelyen több mint 2500 bérlő osztozik. Ingatlanportfóliójába tartozik - egyebek mellett - több mint 20 irodaház, például az EMKE irodaház vagy a Dohány utcai Focus Point Irodaház, 14 vidéki bevásárlóközpont, szállodák, valamint számos raktárépület és iparterület. Az Indotek Group több saját fejlesztésű lakóparkprojekttel jelen van a lakossági ingatlanpiacon is.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!