2009 első negyedévében számviteli változás történt az AAA Auto-nál, a társaság a lengyel, román és magyar piacról való kivonulást követően módosította az eredménykimutatás szerkezetét. A korrábbiakban megszokott részletezettséggel csak a folytatólagos tevékenységek (Csehország, Szlovákia) számai szerepelnek az eredménykimutatásban, a befejezett tevékenységek eredménye egyetlen összevont sorban jelenik meg. A grafikonok az üzemi folyamatok korrekt összehasonlíthatósága miatt csak az új kimutatások szerinti adatokat mutatják.

Ma reggel tette közzé az idei első negyedévre vonatkozó gyorsjelentését az AAA Auto, mely összességében a korábbi negyedévekben látott pozitív trend folytatódásáról adott tanúbizonyságot. Az erős negyedéves teljesítményre persze az előzetesen közzétett értékesítési adatok alapján számítani lehetett.

A teljes árbevétel mintegy 80 százalékát kitevő autóértékesítési bevétel 64 millió eurót tett ki, ami 17 százalékos növekedést jelent a bázisidőszakhoz képest. A társaság 10 százalékkal több használt autót tudott értékesíteni, mint egy évvel korábban, a volumenhatások mellett ráadásul az árak változása is kedvezően befolyásolta az eredményeket (az átlagos értékesítési ár 4970 euróról 5258 euróra nőtt).

A pénzügyi szolgáltatásokból származó bevétel igen jelentős, 57 százalékos növekedést mutatott, így ennek köszönhetően a csoportszintű árbevétel 22 százalékkal emelkedett az első negyedévben. A pénzügyi szolgáltatások kiemelt szerepet töltenek be a társaságnál, bár a teljes árbevételen belüli részarányuk meglehetősen alacsony, ezeken a cég kimagasló jövedelmezőséget realizál. Ezt jól mutatja, hogy a pénzügyi szolgáltatások bruttó fedezethez való hozzájárulása közel 60 százalékot tesz ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!