Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 408,25 pontos, 1 százalékos emelkedéssel, 41 234,58 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 10,2 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest - összesített az MTI.

Pozitív volt a piaci hangulat; furcsa az európai piac, a múlt héten annak örült, hogy van brexitmegállapodás, most pedig annak, hogy nincs, mindkét verzióra emelkedett - mondta Baráth Tibor, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője. Az európai indexek nagyobb mértékben nőttek, a DAX újabb éves csúcsot ért el.

A magyar piac lassabban emelkedett, a nap elején még mínuszban is volt, az amerikai nyitás után volt nagyobb növekedés - mondta a szakértő. Az emelkedés motorját az OTP adta, amely jelentős,közel 7,3 milliárd forintos forgalom mellett új történelmi csúcsot állított fel.

A Mol 14 forinttal, 0,49 százalékkal 2860 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 320 forinttal, 2,45 százalékkal 13 370 forintra nőtt, forgalmuk 7,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 6,50 forinttal, 1,43 százalékkal 448 forintra csökkent, forgalma 223,8 millió forint volt.

A Richter-papírok 20 forinttal, 0,39 százalékkal 5135 forintra gyengültek, forgalmuk 1,1 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3962,12 ponton zárt hétfőn, ez 22,32 pontos, 0,57 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!