Nagyot erősödött a forint

Szárnyra kapott a forint Matolcsy szavaira.
Deák Bálint, 2013. január 31. csütörtök, 16:59
Fotó: Napi.hu

Nem kapott még felkérést a jegybank vezetésére Matolcsy György - nyilatkozta maga a nemzetgazdasági miniszter a Wall Street Journalnek hozzátéve: Magyarországon a monetáris politika nem lesz a sokkterápia eszköze, és az MNB nem fogja pénznyomtatással finanszírozni a költségvetési hiányt.

Matolcsy szerint az infláció marad a jegybank első számú célja, miközben a forint árfolyamstabilitását is szem előtt kell tartani. A forint erősödéssel reagált a hírre annak ellenére, hogy a nemzetközi hangulat nem volt valami túl fényes. A 295-ös szint áttörése után az euró gyorsan hullott vissza, de 292 alatt már elfogyott a lendület. Délután így 293 közelében forgott az árfolyam. A további erősödésnek az is gátja lehet, hogy a magyar miniszterelnök csak márciusban nevezi majd meg az új jegybankelnök személyét.

A dollár eközben kihasználva a rosszabbra forduló nemzetközi hangulatot délelött erősödött az euróval szemben, ez azonban hamar kifulladt, és délután már újabb lokális csúcsra futott a keresztárfolyam 1,358 környékén. A dollár így este 215,50 forintot, a svájci frank 236,70 forintot ért.

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Fricibacsi, 2013.01.31 19:32

@szkiita:

Úgy tűnik, a balliberális hazaárulók nem kis örömére.

Most mit fognak csinálni?
Diáktünti bujtogatás HAHA-s Soros papával megbukott.
EU-s hazaárulás megbukott.
IMF elkotródott
Lendvaik meg Konrádok külföldi újságokban történő hazaárulása megbukott.
Hiába tüntetnek, összejönnek 1000-en, megúnják aztán hazamennek oszt jónapot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szkiita, 2013.01.31 17:12

Akkor hogy is áll a szabadságharc?...nyerésre ?...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html