Nagyot erősödött a forint

Erős napot zárt a forint.
Deák Bálint, 2013. június 3. hétfő, 17:59

A rossz adat nem biztos, hogy rossz adat, ezt jól mutatja, hogy a vártnál rosszabb amerikai ISM adat hatására tovább erősödött a forint árfolyama. A piaci szereplők szerint ez az adat azt mutatja, nem lesz olyan sietős a QE3 kivonása az amerikai jegybanknak. A forint mindenesetre 293,5 környékére erősödött vissza estére - igaz, ez is csak korrekció egyelőre az elmúlt pár nap 10 forintos gyengülése után. A piacon javult a hangulat, amit jól mutat, hogy az euró is 1,31 közelébe emelkedett a dollárral szemben, kitörve a február óta tartó csökkenő trendjéből közel 1 hónapos csúcsra futva.

Érdekes viszont a frank pályája, ami a rossz hangulatban a sáv eltolását övező pletykák következtében 1,26 fölé is emelkedett, hétfőn este viszont már csak 1,235 körül kereskedtek a devizapárral. A dollár pedig a japán jennel szemben kezdett el hanyatlani, és újra 100 dollár alá esett be az árfolyama.

A gyengülő dollár este 224 forintot, míg a svájci frank 237 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK