Nem kezdődött a legjobban a péntek az öreg kontinensen, hiszen miután a német Bundesbank kijelentette, hogy csak megszorításokkal támogatná Mario Draghi ECB-elnök eurózóna-mentő akcióját, esésnek indultak a tőzsdék. A hangulatot később azonabn számos hír javította: Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia elnök telefonbeszélgetése utáni közös közleményükben kijelentették, hogy mélyen elkötelezettek az euróövezet integritásának megőrzése mellett, de ugyancsak pozitív hatása volt annak, hogy a német pénzügyminiszter, Wolfgang Schäuble üdvözölte, hogy az Európai Központi Bank (ECB) felhatalmazásának keretein belül megtesz mindent az euró megmentése érdekében. Ezek a hírek, kiegészülve a vártnál jobb amerikai GDP és bizalmi index-adattal felfelé lökték a tőzsdéket.

A hírek következtében a spanyol és olasz államkötvények hozamai is esésnek indult, amit a madridi IBEX-35 3,91, a milánói FTSE MIB pedig 2,93 százalékos növekedéssel honorált. A jó hírek a párizsi CAC-40-et 2,3, a londoni FTSE-100-at 0,97, míg a frankfurti DAX-ot 2,28 százalékkal húzták fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!