Nagyot esett a forint

Gyurcsány Ferenc mai beszéde után, melyben ismét az MNB kamatpolitikáját támadta, jelentősen gyengült a forint, s délutánra sem tudott korrigálni a hazai fizetőeszköz.
Kummer Krisztián, 2004. december 9. csütörtök, 16:15
Fotó:

Az euró árfolyama a kora délelőtti 245,55 forintos szintről 247,35/40-re emelkedett, miután Gyurcsány Ferenc a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) mai közgyűlésén az MNB-t támadta. A kormányfő ismét kiállt a versenyképességet segítő gyengébb forint mellett, s közölte, hogy a jelenlegi monetáris politika a "minél rosszabb, annál jobb" politikája, ezért szükséges rajta változtatni. Gyurcsány közölte: nem akar személyi változást kezdeményezni a kormányban, így Draskovics Tibor pénzügyminiszteri posztja sincs veszélyben.

A jelentős forintgyengülés után azonban nem következett korrekció, amint 247 forint felé közelített a jegyzés, rögtön megjelentek az euróvásárlók. A dollár árfolyama délutánra átlépte a 186 forintos szintet - mondta el Kolba Miklós, az ING Bank tradere.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK