Nagyot esett a Mol

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1 százalékos csökkenéssel 36 401 ponton zárt kedden - írja az MTI. A részvénypiac forgalma 11,1 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott a pénteki záráshoz képest: a Mol és a Richter gyengült, a másik két vezető részvény erősödött.
Szabó Zsuzsanna, 2018. május 22. kedd, 19:39
Fotó: Napi.hu

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1 csatornán elmondta, kedden rosszul szerepeltek az olajszektor részvényei. A Mol több mint 3 százalékot gyengült, 2614 forintra, ami a napi minimum. A lengyel olajcégek nagyobbat estek, mint azok, amelyeknek jelentős az olajtermelésük. Az OMW árfolyama például emelkedett. Hozzátette, ez egy hosszabb ideje tartó trend, ami most kiteljesedett, és alapvetően ez húzta le a BUX indexet.

A Richter csökkenésében a vezető elemző szerint a pénteki hírek is szerepet játszhattak. Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Farmakovigilanciai Kockázat Elemző Bizottsága (PRAC) egyebek mellett rendszeres májfunkció vizsgálatot javasol az Esmyával kezelt betegeknél a ritka, de súlyos májkárosodással járó események kockázatának csökkentése érdekében. A nemzetközi piacok eközben emelkedtek - tette hozzá.

A forint nap közben erősödött az euróval szemben, 318 forint körüliről egészen 316,30-ig. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatdöntését követően azonban a közleményből azt olvasták ki a befektetők, hogy Magyarországon továbbra is maradhat a laza monetáris politika, miközben a világ számos országában megkezdődött a szigorítás. Ennek nem örültek, vagy legalábbis úgy értékelték, hogy ebben az esetben a forintot adni kell. A magyar fizetőeszköz gyengüléssel zárt, este 318,47 forintot kellett adni egy euróért - mondta Miró József.

A Mol 88 forinttal, 3,26 százalékkal, 2614 forintra gyengült, 2,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 60 forinttal, 0,57 százalékkal, 10 510 forintra erősödtek, forgalmuk 5,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,50 forinttal, 0,36 százalékkal, 420,50 forintra nőtt, forgalma 254,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 75 forinttal, 1,34 százalékkal, 5520 forintra esett, forgalmuk 2,3 milliárd forintot ért el.

Képünk forrása: BÉT

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Luftschutzbunker_Zwei, 2018.05.22 21:50

@Luftschutzbunker_Zwei: mindezt egyébként nem kellett volna elmondanom - ingyen, mert épp az ilyen, évtizedek alatt összegyűjtött információkból élek, de azt is tudom az évtizedek tapasztalatából, egy időben az Andrássy úton az orosz nagykövetség kulturális intézetének könyvtárába rendszeresen járva, ott különböző beszélgetéseket meghallgatva a - sajnos - 90%-ban csak orosz vendégek, olvasók között, na szóval innen tudom hogy Orbánt soha nem fogadták el, és soha nem is fogják, velünk magyarokkal ellentétben, mert az oroszok nem hülyék, ha mi magyarok azok is vagyunk. Nem, ők, az oroszok, pontosan tudják, velünk, hülye magyarokkal ellentétben, ahogy az az általam véletlen meghallgatott beszélgetésekből kiderült, hogy Orbán kicsoda és micsoda, és mindig is a helyén fogják kezelni, MOL-ostul meg mutyimaffiástul, mert az oroszok nem hülyék.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Luftschutzbunker_Zwei, 2018.05.22 21:07

Szívesen élcelődnék azon, hogy többéves rekord olajárak idején ekkora buktát összehozni kb. olyan, mint állami szerencsejáték-monopóliumot veszteségessé tenni, de mint tudjuk, nálunk ez utóbbi is "sikerült". A MOL-nak pedig legfeljebb a gúnyneve lehet "olajcég", kitermelése szinte nincsen, amatőr, alulfizetett, ennek megfelelően hozzánemértő, kontár, idióta gárdája csak arra volt jó hogy rásózzanak egy pár (gazdaságosan) kitermelhetetlen mélytengeri olajmezőt a Norvégiából menekülő olajmultik, jó drágán persze, a hatalmas, jövedelmező orosz olajmezőkről, ahol pedig tárt karokkal várták volna őket, kivonulva. Össze is hoztak egy szép kis csődtömeget "MOL" meg "olajcég" csúfnéven, az idióta banda, de mindez abszolut tükrözi a hazai viszonyokat, ahol kizárólag a gazda iránti hűség határozza meg a pozíciókat, a hozzáértő szakemberek menekülnek, így aztán a világon bármit el tudnak kúrni, legyen az olaj, aranybánya, vagy állami szerencsejáték-monopólium. Így jár az a hülye birka népaki egy boxos tolvajt választ királyának, utána meg csodálkozik hogy kirabolták. Pontosan ezt érdemli ez a szánalmas, világhülyéje idióta birka nép.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html