A mutatót a leginkább az OTP rántotta le: a bankpapír 3,4 százalékkal 4560 forintra esett. A zuhanásban közrejátszott a forint gyengülése, a soha nem látott magasságba szökő svájcifrank-árfolyam, illetve mindezzel összhangban a Moody's figyelmeztetése, amely a régió devizahitel-kitettséggel rendelkező bankjaival kapcsolatban érkezett. Az FHB eközben 1 százalékos veszteséggel megúszta, így 1040 forinton zárt.

Bár a Richter egy gyógyszerfejlesztési kudarcról számolt be, a cég részvényei 0,1 százalékkal 41 440 forintra erősödtek. A papír ugyanis egyrészt defenzív befektetési célpontnak számít, másrészt a társaság eredményének jót tesz a gyenge forint. Bár utóbbi állítás az Egisre is igaz, ezúttal mégis az eladói oldal került túlsúlyba, így a kisebbik gyógyszerpapír árfolyama 1,6 százalékkal 18 750 forintra esett.

A vesztesek közé iratkozott fel a 0,6 százalékkal 644 forintra gyengülő Telekom is, a Mol pedig - zárásban sokat emelkedve - 0,5 százalékos veszteséggel 18 880 forinton fejezte be a kereskedést.

A nap vesztese címet - 220 ezer forintos forgalom mellett - a Kulcs-Soft részvényei érdemelték ki. A papírok azután estek 5,5 százalékkal 380 forintra, hogy a cég közölte, az idén a tervezett egymilliárd forint helyett csak a tavalyihoz hasonló 800 milliárdos bevétel várható.

A Zwack - amelynek keddi közgyűlése részvényenként ezer forintos osztalékot hagyott jóvá - a nyertesek táborába került, az italgyártó papírjai 0,4 százalékkal 18 250 forintra erősödtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!