Nagyot esett az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,7 százalékos veszteségben zárta a csütörtöki napot. Az indexet főleg az OTP húzta le.
Napi.hu, 2013. november 7. csütörtök, 18:12
Fotó: Napi.hu

A BUX 18 897 ponton, azaz 1,7 százalékkal a szerdai záróértéke alatt zárt csütörtökön. A mutatót az OTP húzta le, a bank papírjai ugyanis 4,7 százalékot zuhantak, ami mögött a Portfolio.hu szerint az MNB stabilitási jelentésében szereplő, a devizahiteleket érintő fejlemények játszhattak főszerepet.

A többi vezető papír közül a csütörtökön vegyes gyorsjelentést közzétevő Magyar Telekom 0,7 százalékos veszteséggel 294 forinton zárt, míg a Richter 0,2 százalékos esés után 4235 forintig süllyedt a nap végére. A Mol az előző napi zárószintjén zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK