A magyar blue chipek közül a Mol és az OTP zárt mínuszban, a Magyar Telekom és a Richter nyereséges napot tudhat maga mögött. Az OTP 14,4 milliárdos forgalomban 2,5 százalékos mínusszal 4480 forintra zuhant. A bankrészvények árfolyamán az tükröződött, hogy piaci hírek szerint befektetők a Kúria Polgári Kollégiumának hétfői ülésétől tartanak, amelyen a devizahiteles ügyben decemberi jogegységi határozatból kimaradt pontokat tisztáznák. A piac most a bankok számára legrosszabb forgatókönyvet kezdte el beárazni - mondta Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető stratégája.

A nap másik vesztese a Mol volt, az olajipari részvények szerdán 1,1 milliárdos forgalomban 0,2 százalékos gyengülés után 13 080 forinton zárták a napot.

Ezzel szemben a Richter 1,7 százalékot tudott erősödni, ami 4205 forintos nap végi árfolyamot jelent. A papír forgalma 1,9 milliárd forint volt.

A Magyar Telekom is nyereséges napot tudhat maga mögött, a cég részvényei 0,6 százalékkal 333 forintra drágultak 271 millió forintos forgalom után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!