Korrekciós hangulat söpört végig Európa főbb tőzsdéin szerdán. A londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 1,88 százalékkal, a frankfurti DAX-30 1,72 százalékkal, a párizsi CAC-40 1,83 százalékkal esett vissza. Rengeteg céges hír tarkította a kereskedést, nehéz volt azonban olyan bejelentést tenni amire nőtt egy cég árfolyama.

A Solarworld veszteséges első negyedévről számolt be a vállalat 36,2 milliárd eurós veszteséget ért el az első negyedévben, az előző évi 26,6 milliárd euróhoz képest. Az értékesítés 111 millió euróra esett vissza a tavalyi 170,5 millió euróhoz képest. A gyorsjelentést követően az árfolyam több mint 1 százalékot esett szerdán. A német Bayer megkapta a hatósági engedélyeket a fogamzásgátló szereket gyártó Conceptus felvásárlására. A piac azonban nem díjazta a felvásárlást a gyógyszergyártó közel 3 százalékot esett vissza.

Nem volt jó napjuk az autógyártóknak sem. A Daimler bejelentette, hogy  hatezer Mercedes A osztályú gépkocsit hív vissza légzsákproblémák miatt, a hírre közel 2 százalékot csökkent az autógyártó árfolyamának az értéke. A francia Peugeot még rosszabbul járt miután tőkeemelésről szóló pletykák jelentek meg a cégről, amit a cég szóvivője hiába próbált meg cáfolni azzal, hogy a decemberi sikeres kötvénykibocsátás után erős a cég pénzügyi helyzete. Az árfolyam 3 százalékos eséssel reagált a hírre. A tőkeemelésen már átesett Commerzbank árfolyama azonban úgy látszik már kieste magát, a korrekciós napon ugyanis gyakorlatilag stagnált az árfolyama.

 

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!