Nagyot lépett előre Budapest

Masszív pluszban zárt a Budapesti Értéktőzsde.
Napi.hu, 2014. március 17. hétfő, 17:26
Fotó: Napi.hu

A jó hangulathoz nagyban hozzájárult az, hogy a vasárnapi krími népszavazás után nem történt komoly incidens. A rubel erősödésével párhuzamosan a Richter árfolyama is megugrott, a nap végére pedig igen jelentős, 5,94 százalékos eredménynek örülhetett a cég. A rallyból az OTP sem maradt ki, hiszen a bankpapírok 4,9 százalékkal zártak magasabban az előző záráshoz képest, míg a Mol 2,9, a Magyar Telekom pedig 0,3 százalékos plusznak örülhetett. A BUX végül 3,92 százalékos erősödéssel 16791,2 ponton zárt.

A forgalmat tekintve az OTP vitte a prímet 5,1 milliárd forinttal, a következő szereplő, a Richter volt 1,7 milliárddal. A képzeletbeli dobogóra a Mol fért még fel 556 millióval.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK