A BUX 36 416,07 ponttal csütörtökön is csúcsot döntött, a magyar indexet a Mol húzta pénteken.

A Mol több mint 3 százalékkal erősödött, miután a cégcsoport a várakozásokat meghaladó második negyedéves eredményekről számolt be pénteken, s a társaság a fél év teljesítménye alapján felfelé módosította idei eredményvárakozását. Az olajipari papír így 6,1 milliárd forintos forgalmat követően 3,1 százalékkal 23 350 forintra drágult a nap végére, ami egyben a Mol idei legmagasabb záróárfolyama is.

QP | Quality Placement

Pénteken az OTP közölte, hogy bankot vásárolt Szerbiában, ez segíthette a bankpapír menetelését, így a részvények árfolyama 0,2 százalékkal 9815 forintra emelkedett 1,9 milliárd forintos forgalomban.

A Magyar Telekom árfolyama az előző napi 467 forintos árfolyamon zárt, forgalma 192,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama viszont 1,1 százalékkal 6570 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!