A befektetők óvatosságát jelzi azonban, hogy a decemberi BUX-lejárat értéke csupán 0,4 százalékkal tudott nőni, ami 23 851 pontot jelentett. A vezető részvények a nap végére emelkedni tudtak, napközben azonban nem volt ennyire rózsás a helyzet. A várakozásoknál gyengébb számokkal előrukkoló Magyar Telekom, például szinte egész nap esett, és volt olyan időszak is amikor több mint 1 százalékos mínuszban forgott a részvény. A nap végén azonban az erőteljes felhúzás eredményeként 2 százalékkal 668 forintra tudott drágulni a részvény. A legerősebb részvénynek a Mol látszott napközben, amely stabilan tartotta magát egész nap a csökkenő olajárak, és a cég ellen indult GVH vizsgálat ellenére. Az olajrészvény végül 1,7 százalékkal 20 300 forintra tudott emelkedni. Az OTP is mínuszban töltötte a nap nagy részét, végül azonban 0,8 százalékkal 6449 forintra emelkedett. Ennél is kevesebbet 0,4 százalékot tudott drágulni a Richter, amely így 42 150 forinton fejezte be a napot. A gyorsjelentését szintén most közlő szektortárs Egis, a szép számok ellenére sem tudott kiugró teljesítményt nyújtani. Ára 0,7 százalékkal 22 000 forintra emelkedett. A friss számait közlő Rába úgy látszik meggyőzőbb volt, árfolyama ugyanis 1,8 százalékkal 942 forintra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!