Nagyot ugrott a forint Varga bejelentésére

Erősödésnek indult a forint szerda délután azt követően, hogy Varga Mihály tárca nélküli miniszter bejelentést tett az IMF/EU-tárgyalások közelgő kezdésének lehetőségéről.
MTI-Eco, 2012. június 27. szerda, 17:44
Fotó: Napi.hu

Délután háromnegyed ötkor egy euró 286,72 forintot ért, míg négykor még 287,60 forintot. Napközben gyengült a magyar fizetőeszköz az uniós csúcstalálkozó közeledtével a nemzetközi piacokon eluralkodott tartózkodó, kockázatkerülő hangulatban.

Varga Mihály tárca nélküli miniszter, IMF-főtárgyaló szerda délután elmondta: Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutalap vezérigazgatója levélben tudatta a magyar kormánnyal és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökével, hogy a jegybanktörvény módosításának parlamenti elfogadása után megkezdődhetnek a hivatalos tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK