Nagyot ugrott az állampapírhozam az aukción

A kereslet viszont viszonylag egészségesnek bizonyult.
NAPI, 2012. január 3. kedd, 11:44
Fotó: Napi.hu

Viszonylag egészséges kereslet mellett zajlott le a háromhónapos dkj-k keddi aukciója - ellentétben a múlt heti államkötvény-értékesítés részleges fiaskójával.

A meghirdetett 45 milliárd forintos mennyiségre 101,4 milliárd forint ajánlattömeggel válaszoltak az elsődleges forgalmazók - szemben a két héttel korábbi 75,9 milliárddal -, az ÁKK az eredetileg tervezett mennyiséget fogadta el.

Az elfogadott hozamomk 7,67 százalékos átlaga az egy héttel korábbit 20, a hétfői másodpiaci benchmarkot 17 bázisponttal múlta felül. Igaz, a referenciahozam a D120502 jelű instrumentumra vonatkozik, a mai aukción pedig a D120411 sorozatot értékesítették.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK