Nagyot ugrott az egyéves állampapír-hozam

A szerdai, esetenként lendületes emelkedést vegyes mozgás követte az állampapírok másodlagos piacán.
NAPI Online, 2009. február 19. csütörtök, 14:47
Fotó:

Ellentétes irányba mozdultak a referenciaátlagok az állampapírok másodlagos piacán. Éven túl jellemzően csak néhány bázispont volt a csökkenés, de a hároméves már 21-gyel került lejjebb. A rövid oldalon a háromhónapos 25 bázisponttal esett, miközben a hathónapos 17, a 12 hónapos pedig 85 bázisponttal ugrott meg, útóbbi így újra 12 százalék fölött van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK