A BÉT forgalma 20 milliárd forint alatt maradt a hét utolsó napján, a vezető papírok mindegyike gyengült.

A legnagyobbat az OTP-részvény veszítette árfolyamából. A banki papír 10 százalék fölött gyengült, így árfolyama 2800 forint volt záráskor, miután a papír forgalma közel 11,5 milliárd forint volt. Az OTP-részvény a zárás előtt fél órával még mindössze 6 százalék körüli mínuszban, 2920 forint fölött forgott, azonban innen még jelentősen tudott gyengülni.

A Mol részvénye sem teljesített sokkal jobban. Az olajpapír 6 százalékkal 9350 forintra gyengült, a részvényekre majdnem 3,5 milliárd forint értékben születtek kötések.

A Magyar Telekom részvénye 3,5 százalékkal 555 forintra gyengült, a távközlési társaság értékpapírjai 2,5 milliárd forintot némileg meghaladó forgalomban forogtak pénteken.

A Richter-papír árfolyama is csökkent pénteken. A gyógyszerrészvény 2,7 százalékkal 27 350 forintra gyengült, a részvényre 1,6 milliárd forintnál valamivel nagyobb értékben születtek kötések. A Richterhez hasonlóan az Egis részvényárfolyama is csökkent pénteken, méghozzá 1,2 százalékkal 10 100 forintra. Az Egis részvényei 123 millió forintos forgalomban forogtak.

A pénteken hatodik legnagyobb, 115 millió forintos forgalmat teljesítő Rába-papír árfolyama 3,1 százalékkal 630 forintra csökkent. Jelentősebb, 59 millió forintos forgalomban 4,3 százalékkal 650 forintra tudott drágulni viszont a Pannonflax papírja. A kisebb részvények teljesítményét tükröző BUMIX-index 2,1 százalékkal 1491 forintra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!