Nagyot zuhantak az európai börzék

Már az elmúlt hét második felében is távol maradtak a nyugat-európai részvénypiacoktól a vevők, a mai napon azonban valóságos kiárusítást tartottak az öreg kontinens börzéin.
NAPI Online, 2006. november 27. hétfő, 18:46
Fotó:

A vezető részvényindexek 1,2-1,8 százalékkal gyengültek. Szakértők szerint a pesszimizmusra okot adó legfőbb tényező a tovább gyengülő dollár volt, amely kedvezőtlenül hat az exportőrök nyereségére. Jelentősen gyengült a BMW és a Siemens, de eladók uralták a DaimlerChrysler és a Hanson piacát is. Nagyítóval is nehezen lehetett olyan részvényeket találni a mai napon, melyek a pozitív tartományban fejezték be a napot, ilyen üdítő kivétel volt a Bayer, melynek jegyzése a vártnál jobb harmadik negyedéves eredménynek köszönhette emelkedését. Párizsban is az eladók uralták a parkettet, ott a Peugeot és a Michelin szenvedte el a legnagyobb leértékelődést, miközben Londonban a BAE Systems és a British Airways voltak a nagy vesztesek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK