Nagyott hajrázott Japán

A korábbi napok fordulata következtében tovább szárnyalt a japán Nikkei, amely végül 2,1 százalékos pluszban, a 10 000 pontot áttörve öthónapos csúcson zárta a csütörtöki kereskedést.
NAPI, portfolio.hu, 2010. november 18. csütörtök, 08:28
Fotó:

A többi piac közül az S&P ASX 200 0,3, a dél-koreai Kospi 1,6, az elmúlt napok esései után fellélegző kínai Shanghai Composite 1 százalékkal került feljebb.

Technikailag az elmúlt napokban erőt gyűjtő Nikkei újabb lendület véve csütörtökön áttörte a fontos 200 napos mozgóátlagát. A jó hangulatot az is fűtötte, hogy a jen erejét megállította a 80-as szint a dollárral szemben.


Japánban főleg a bankrészvények emelkedtek, a Mitsubishi UFJ és a Mizuho Financial egyaránt 4 százalék körül drágultak, a gyengébb jen viszont az exportőröknek is kedvez, a TDK papírjai például 2 százalékkal emelkedtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK