A BUX közel másfél százalékkal 18 810 pont közelébe emelkedett a hét utolsó kereskedési napján. A forgalom nem volt jelentős, valamivel 8 milliárd forint fölött alakult.

Az index a nap legnagyobb részében a pozitív tartományban mozgott, azonban a zárásban extra lendületet vett a forgalom hirtelen megemelkedésével együtt.

A nap nyertese az Mtelekom volt, amely több mint 2 százalékkal 291 forintig drágult - igaz, a távközlési papír esetében ez mindössze 6 forintos emelkedést jelent. Forgalma azonban ismét egymilliárd forint fölött alakult - vagyis a négy blue chip mindegyikét újra milliárdos forgalomban adták-vették.

A Richter közel két százalékkal 4490, míg a Mol több mint másfél százalékkal 14 020 forintig erősödött. Az OTP-papír 1 százalékot közelítő drágulása 4489 forintos árfolyamot eredményezett. Az Egis jegyzése kisebb mértékben 27 750 forintig nőtt. Viszonylag jelentős forgalomban a Danubius is közel 2 százalékkal, 5400 forintig növelte árfolyamát.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!