A nap elejét még meghatározta, hogy a nemzetközi tőzsdéken negatív volt a hangulat, így mínuszban nyitott a BUX. A nap végén azonban a pluszban kezdő amerikai tőzsdeindexek hatására a magyar vezető indexet is áthúzták a zöld tartományba, így viszonylag széles sávot járt be az index. Azok pedig akik arra spekuláltak, hogy a hosszú hétvége előtti szokásos pozíció zárások miatt lekonyul majd az index a nap végére mínuszban kellett, hogy lezárják a pozíciójukat. A BUX végül a nap eleji 17 866 pontos minim értéke után napi maximumon 18 213,6 ponton fejezte be a kereskedést, ami 0,9 százalékos pluszt jelentett. A vezető részvények közül a legstabilabbnak a Mol mutatkozott egész nap. Végül a nagyok közül ez a cég tudta keddhez hasonlóan a legtöbbet emelkedni, a 13 875 forintos záró ára 1,4 százalékos pluszt jelentett. A Magyar Telekom esetében tartás ajánlással jelent meg két brókercég is, ami meg is látszott az árfolyamon. A nap nagy részében mínuszban álló részvény végül a nap végi felhúzásnak betudhatóan 1 százalékkal 714 forintig drágult. A 4450 forinton kezdő OTP is szépen talpra állt a nap végére, a bankpapír vélhetően a nap végi short zárásoknak köszönhetően a napi maximumot jelentő 4550 forinton zárt, ami 0,4 százalékos emelkedést jelentett. A Richter 1 százalékkal drágult, ami 36 780 forintos utolsó értéket jelentett. Jelentősebb árfolyammozgást egyedül a Zwack mutatott fel. Ennek hátterében pedig az állt, hogy a részvényről levágták a részvényenkénti 1000 forintos osztalékot. Ezért a papír 1100 forintot esett, ami 7,2 százalékos csökkenést, és 14 250 forintos záró árat jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!