A főbb európai börzékkel együtt eséssel indította a hetet a magyar részvénypiac is. Igaz sok iránymutatást az amerikai börzék zárva tartása miatt nem lehetett látni, hiszen a forgalom rendkívül alacsony volt. Ezt jól mutatja, hogy az 1 milliárd forintos forgalmat csupán három részvény lépte át, és ezek közül az OTP alig több mint 3 milliárd forintot, míg a Mol és a Richter 1,5 milliárd forintot sem ért el.

A vezető részvények közül a csak a Richter tudott emelkedni, miután úgy látszik, hogy a befektetők félelme kezd elmúlni a társasággal kapcsolatos megszorítások miatt. A részvény áttörve a 36 500 forintos keményebb ellenállását 2,3 százalékkal 36 800 forintra nőtt. ezzel szemben a pénteken zárás után profit figyelmeztetést közzé tévő Egis közel  3 százalékkal 19 115 forintra csúszott vissza.

A vezető részvények közül a legtöbbet a Mol este az emelkedő olajárak ellenére. A részvény árfolyamára úgy látszik továbbra sincsen jó hatással a horvátországi fejlemények. A magyar olajtársaság részvénye hétfőn 1,9 százalékkal 20 900 forintra esett vissza.

Nem jártak sokkal jobban az OTP részvényesek sem. A bankpapír a nemzetközi piacokon a szektort érintő korrekcióval együtt 1,2 százalékkal 5950 forintra esett vissza. A Magyar Telekom 1,7 százalékkal mérséklődött, ez 580 forintos utolsó értéket jelentett.

Így a BUX - annak ellenére, hogy a nap elején még pici pluszban is forgott - napi mélypontján zárt a záró szakasz lekötésének betudhatóan. A 0,9 százalékos mínusz 22 632 pontos záró árat jelentett. A kisebb részvények közül az új megrendelést bejelentő Rába a piaccal szemben tudott 1,9 százalékkal erősödni, ami 825 forintos záró árat jelentett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!