A hétfői 6 százalék körüli veszteségek után még kedden is mínusszal kezdtek az európai börzék, napközben azonban némileg felhajtotta az árakat az a befektetői várakozás, hogy az EKB a héten legalább 75 bázispontos kamatcsökkentést hajt végre. Erre erősített rá, hogy anpközben felfelé indult el az olaj ára, illetve az amerikai indexek is pluszban nyitottak. A londoni tőzsde FTSE-100 indexe végül 1,41 százalékos emelkedés után 4122,86 ponton zárt. Sokat segített ebben a BP Amoco és a Shell olajipari részvények 2,57 százalékos és 2,61 százalékos drágulása. Az egyre olcsóbb energiaáraknak is köszönhetően a British Airways részvény 12,46 százalékot drágult. A bankok, biztosítók részvényei Londonban vegyesen zártak, a Barclays és az Old Mutual ára esett, a Royal Bank of Scotland viszont 16,8, a Lloyds 5,37, a HBOS pedig erős 4 százalékkal drágult. A Tesco is szárnyalt: 13 százalékkal ment fel a jó eladási statisztikák hatására. Frankfurtban a 30 részvényes DAX kosárban összesen 4 részvény árfolyama ment előző napi zárása alá kedden a nap végére, ugyanakkor több papír árfolyama 4-5 százalékot meghaladó mértékben drágult. Ezek között volt a Deutsche Telekom, és a Commerzbank, amelyek 6 illetve 7 százalékkal drágultak. A többi banki papír drágulása is közel volt az 5 százalékhoz. A Lufthansa is kevéssel 5 százalék felett drágult, a Volkswagen árfolyamemelkedése elérte az 5,64 százalékot. Párizsban a CAC-40 2,35 százalékos emelkedéssel 3152,90 ponton zárt. A nap nyertesei a 9 százalék felett dráguló autóipari papírok voltak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!