Soha nem történt ilyen Németországban

Németország először bocsátott ki 30 éves lejáratú kötvényt negatív hozammal - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.
Domokos Erika, 2019. augusztus 21. szerda, 15:42
Fotó: Pixabay

Németország eredetileg 2 milliárd euró értékben tervezett 30 éves adósságpapírt piacra dobni szerdán, de végül csak 824 millió euróért adott el. A hozam mínusz 0,11 százalék lett.

Jelenleg a német állami kötvényeknek az összes lejáraton negatív a referenciahozama. Ez azt jelenti, hogy a kötvényvásárlók fizetnek azért, hogy kölcsönt adhassanak az államnak - magyarázta a Danske Bank egyik elemzője.

Több vezető európai ország kötvényhozama nyomás alatt áll az utóbbi időszakban a gyenge inflációs várakozások, a gazdasági növekedéssel kapcsolatos egyre borúlátóbb kilátások, és az egyre erősödő azon várakozás miatt, hogy az Európai Központi Bank (EKB) gazdaságösztönző lépéseket jelent be - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Suzywong, 2019.08.21 16:56

ez magyarország hatalmas szerencséje, az , hogy olyan nagy a pénzbőség európában és olyan siralmasak a nyugati kamatok, hogy a helyét kereső tőke még a mi kis hozamainkért is hajlandó ide jönni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html