A Napi gazdaság keddi számának cikke

Júniusban a 352 milliárd forintot közelítette a duplikált forgalom (a brókercégek eladóként és vevőként is szerepelnek adataikkal a statisztikában) a Budapesti Értéktőzsde azonnali piacán, ami 33 százalékkal múlta alul az egy évvel korábbi értéket. Ennél alacsonyabb forgalom az év hatodik hónapjában utoljára 2004-ben volt. Ráadásul ez az érték idén is a mélypontot jelenti, a negatív rekordot eddig április tartotta 372 milliárd forinttal. Egyetlen adatban azért javult a júniusi forgalom, a májusi 385 milliárd forintnál alacsonyabbra ugyanis kilenc éve nem volt példa, míg júniusban "csak" nyolcéves negatív csúcs dőlt meg.

Májusban még az Erstét viselte meg leginkább az alacsony kereskedési aktivitás, akkor a dobogó legfelső fokát helycserével a Concorde szerezte meg. Júniusban viszont helyreállt a régi rend, az Erste 52,4 milliárd forinttal visszavette első helyét, míg a Concorde 49,3 milliárd forinttal lett második. A harmadik helyre az Equilor futott be, ami esetében igen előkelő helyezésnek számít.

Alacsony forgalom mellett csak a hetedik lett a KBC, míg a Random Capital befért az első tízbe az azonnali részvénypiaci forgalom alapján. A részvényeknél továbbra sincs változás, a négy vezető papaír a forgalom 99 százalékát adja, ebből egyedül az OTP mintegy kétharmaddal részesedik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!