Negatív hozammal vitték el a német kötvényeket

Negatív hozamszint alakult ki a mai 2 éves német államkötvény aukcióján, azaz példátlan módon egy ilyen futamidejű papír elsődleges piacán is nulla alatti a hozamszint. Közben Németország leminősítéséről terjengnek pletykák a piacon. Az euró 11 óra óta süllyedni kezdett a dollárral szemben.
portfolio.hu, 2012. július 18. szerda, 14:30
Fotó: Napi.hu

A német adósságkezelő közel 4,2 milliárd eurónyi kétéves (zérókupon) kötvényt adott el -0,06 százalékos átlaghozam mellett, miközben a hasonló futamidejű papírok hozama a másodpiacon az utóbbi időszakban már eddig is enyhén a negatív tartományban járt.

Az euró/dollár kurzus a tegnap Bernanke-beszéd után estére gyorsan talpra állt, azaz az euró visszaerősödött, de ma délelőtt 11 óra óta újra fokozatosan süllyedt és a jegyzések 1,2280-ról 1,2230 körülig változtak.

Közben a piacon arról terjednek pletykák, hogy az osztrák államot esetleg leminősítés érheti, Angela Merkel német szövetségi kancellár pedig egy olyan tartalmú üzenetet közvetített, amit a befektetők úgy értelmeznek, hogy nem biztos a kancellár az eurózóna egyben tarthatóságában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK